Gole žene i dobre fore

ponedjeljak, 13.03.2006.

Pomozite Ljerki


Prosle godine Ljerka R. iz Fuzina zadobila je tesko ostecenje jednog centralnog i dva tjemena pramena, prilikom koristenja neispravne susilice za kosu u frizerskom salonu "Donna". Nesretna Ljerka, kojoj inace nedostaje samo jedno dijete da bi bila samohrana majka, nasla se u iznimno teskoj poziciji, jer je, uslijed prirode ostecenja, poslije trebala kosu dodatno skratiti, oprati,te napraviti trajnu frizuru.

Na nesrecu, ova delikatna operacija, cak i uz humano snizenu tarifu vlasnice salona "Donna", iziskuje materijalna sredstva od 200 kuna. Sirota Ljerka, dodatno opterecena kupnjom drugog auta i ugradnjom saune, ovakav iznos ne moze ni izbliza pokriti sama, a obitelj je, po njenim rijecima, samo u malo boljoj situaciji od nje, tako da ni oni ne mogu u vecoj mjeri participirati u troskovima. Srecom, uprave dviju eminentnih rijeckih tvrtki - Brodokomerca i CroatiaLinea, cija imena izazivaju strahopostovanje na svjetskom trzistu, odlucili su povuci izvanredno plemenit potez: naime, za svaku proslijedjenu kopiju ovog pisma, odlucili su uplatiti 100 kuna nesretnoj Ljerki iz Fuzina i time dati svoj obol vjerojatnosti da se ova hitna i nuzna operacija izvede.

Stoga, dragi prijatelju, posalji ovo pismo dvadesetorici svojih najblizih prijatelja i pomozi da ova akcija urodi plodom. Time neces samo novcano doprinijeti ovoj hvalevrijednoj inicijativi, vec ces i rasiriti lanac dobre volje i krscanske ljubavi medju gradjanima, sto ce, prema opcepoznatim, transcedentnim, sveprozimajucim i umalo medunarodnopriznatim kozmickim zakonima, rezultirati i Tvojom srecom, naklonjenoscu sudbine i bogatim spolnim zivotom.
Ukoliko se ovom pozivu ne odazoves,logicno je da Te ceka upala mjehura, jogunast stav lokalnih vlasti i ubrzana korozija metalnih dijelova pokucstva.

Na primjer, izvjesni Raul, skromni gaucho iz sela Toquieras kraj Bogote je 1983. primio ovo pismo. Ne samo da ga nije poslao dalje, vec ga nije ni procitao do kraja. Vec sutradan nije uspio lobirati u vladi da se prihvate nove smjernice fiskalne politike, a navecer su mu ustanovili rak maternice,
unatoc uvjerenoj pripadnosti muskom spolu. Cinjenica da nije razumio hrvatski ga nimalo ne opravdava.

Godine 1865. , Sherlock H. iz Londona primio je ovo pismo. Nije ga posebno zanimalo, te ga je bacio. Sutradan je saznao da ga dr. Watson vara s kocijasem, a za tjedan dana je poginuo u okrsaju s prof.Moriartijem.

Godine 1997. , Rade K. sa Zameta, primio je ovopismo i prezrivo ga odlozio. Sljedeci vikend, niti jedan od njegovih ucenika nije se kvalificiraona drzavno natjecanje iz geografije. Kasnije se predomisilio i poslao ga dalje i vec sutradan mu je osobni automobil Volkswagen Golf II prosao iz prve na tehnickom pregledu.
S druge strane, oko 6 st. p. n. e. izvjesni princ Gautama iz Indije, primio je ovo pismo. Umnozio ga je i poslao u sve kutke drzave. Sljedeci tjedan je shvatio princip Svega, te dostigao prosvijetljenje. Doduse, Ljerka
R. je na isplatu morala cekati oko 2500 godina, jer je indijska financijska policija u to doba bila prilicno ostra i zahtijevala da se ceka da se Brodokomerc osnuje.

Negdje poslije 2. svj. rata, izvjesna Jovanka, rodom iz Like, ovo pismo je poslala ne dvadesetorici, vec pedesetorici ljudi i vec slijedeci mjesec se
udala za Josipa Broza Tita, jednog od tvoraca pokreta nesvrstanih.

Stoga, pruzi i Ti ruku onima kojima je najteze i pomoziubogoj Ljerki da prestane nositi sesir pod smijesnim isprikama da joj je hladno za usi. Bog ce ti trostruko platiti.



<< Arhiva >>